За поредна година "Инвестбанк" АД подкрепи единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST, организиран от галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5". Финансовата институция е генерален партньор на инициативата. Проектът насърчава новаторството в изкуството и дава възможност за професионална реализация на български артисти от страната и чужбина на локално и международно ниво. Победителите ще представят творбите си на финална изложба.

Както и през 2022 г. "Инвестбанк" АД отново ще определи един от финалистите и ще работи с него по създаването на различни креативни проекти.

Шестото издание на MOST стартира на 3 май с официална пресконференция, която бе открита от Деница Гергова, артистичен директор на галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5" и Мая Станчева, изпълнителен директор и член на УС на "Инвестбанк" АД.

"Тази година решихме да премахнем ограничението на възрастта за участие, с което направихме конкурса отворен към всички съвременни български автори, без значение на колко са години. Интересът е още по-голям от миналата година, вече започнахме да получаваме кандидатури. Финалната изложба на победителите е своеобразна карта на съвременното българско изкуство. Показва тенденции, развитие, средства на творене и посоки", каза Деница Гергова по време на откриването.

Мая Станчева, изпълнителен директор и член на УС на „Инвестбанк“ АД

Източник: Инвестбанк

Мая Станчева, изпълнителен директор и член на УС на „Инвестбанк“ АД

От своя страна Мая Станчева изрази увереност, че и тази година конкурсът ще събере достойни произведения на изкуството, каквито заслужава публиката. "Светът, в който живеем се нуждае от повече цветове и изкуство, а способните артисти от друга страна се нуждаят от подкрепа. Щастлива съм, че за поредна година "Инвестбанк" АД подкрепя конкурса MOST, защото чрез подобни инициативи творбите на съвременни български творци ще достигнат до по-широка аудитория. Вярвам в потенциала на талантливите хора, те заслужават да бъдат мотивирани и да знаят, че зад гърба си имат стабилен партньор", каза още тя по време на откриването на конкурса и пожела успех на всички участници.

Изпълнителният директор на "Инвестбанк" АД сподели информация за още едно събитие, което банката ще организира в края на този месец, съвместно с галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5". На 25 май ще бъде открита изложба на картини, нарисувани от деца от два центъра за настаняване от семеен тип - "Паисий Хилендарски" и "Софроний Врачански" в София. Сумата от продажбата на картините ще бъде предоставена на младите автори. Надявам се, че и тяхната изложба ще бъде добър пример за кауза, получила публичност и обществена подкрепа", разказа Мая Станчева.