Съвсем скоро жителите на Мадрид, който се намира на над 300 км от брегова ивица на Испания, ще могат да се насладят на вълнуваща лятна ваканция на "брега" на най-големия изкуствен плаж в Европа. Той ще се намира в Аловера или казано иначе - едва на 40 минути път с кола от испанската столица, информира Time Out.

Този изкуствен плаж ще бъде цели 15 000 кв. метра, покрити с пясък. Басейнът, който ще има формата на лагуна, ще бъде още по-голям - над 25 000 кв. метра и ще бъде с дълбочина два метра и половина. Новата европейска атракция ще се нарича Alovera Beach и ще бъде дом на водни пързалки, ветроходни лодки, разнообразно спортно оборудване, много палми и шезлонги. По същество ще наподобява крайбрежен курорт, само на няколкостотин километра от брега.

Създателите на най-големия изкуствен плаж уверяват туристите, че той ще бъде построен по най-модерна технология. Основно предимство ще бъде, че лагуната ще се пълни само веднъж, за разлика от конвенционалните басейни. Консумацията на вода ще се равнява на годишното потребление на комплекс от 80 жилища.

"Тук имаше плаж, сега го няма": Климатичните промени засягат основния поминък в Гърция

"Тук имаше плаж, сега го няма": Климатичните промени засягат основния поминък в Гърция

"Какво ще прави турист тук, ако няма плажове?"

Ще бъде използвана и иновативна технология против изпаряване на водата. Няма да има нужда лагуната да се допълва, тъй като водата в нея постоянно ще се възстановява.

Предстои да бъде обявен точната дата на откриване на Alovera Beach, но това трябва да се случи през 2023 година. А входната такса за посещение ще започва от €10.