Джеф Безос и Бил Гейтс със сигурност биха могли да си позволят кожен портфейл Louis Vuitton или да купят бижу от Tiffany. Но двамата най-заможни хора в света скоро може да се окажат по-бедни от човекът зад гиганта в продажбите на луксозни стоки LVMH, който скоро ще купи Tiffany.

Главният изпълнителен директор на конгломерата - французинът Бернар Арно, в момента притежава 106 милиарда долара, според данните на Forbes. Неговото богатство се увеличи с над 1% в понеделник, когато сделката беше обявена, като Арно и неговото семейство държат над 47% от гиганта LVMH.

Най-заможният европеец стана вторият най-богат човек в света. Но само за един ден

Най-заможният европеец стана вторият най-богат човек в света. Но само за един ден

След това Бил Гейтс се върна на тази позиция

Новото поскъпване на акциите на постави французина съвсем близо до Гейтс и Безос, които притежават съответно 107 и 110 милиарда долара, пише CNN Business. Всъщност в началото на ноември Бернар Арно успя за кратко да изпревари Бил Гейтс и стана вторият най-богат човек в света със 107 милиарда долара.

Бил Гейтс: Старият-нов най-богат човек в света

Бил Гейтс: Старият-нов най-богат човек в света

Той успя да изпревари Джеф Безос през уикенда

Съоснователят на Microsoft от своя страна преди по-малко от 10 дни успя да изпревари за кратко създателят на Amazon и отново да си върне лидерската позиция, като най-заможния човек в света.

Ако акциите на ръководения от него лидер продължат да вървят нагоре, това може да се случи отново скоро, а защо не и той да успее да изпревари Джеф Безос и да застане на първата позиция. Само от началото на годината ценните книжа на LVMH са се изкачили с 33%, а в резултат на сделката с Tiffany те може да продължат да вървят нагоре.

LVMH официално купува американската Tiffany за $16 милиарда
Обновена

Най-богатият европеец официално купува американската Tiffany за $16 милиарда

Сделката бе официално обявена в понеделник