Европейският милиардер номер 1 успя за кратко да се превърне във вторият най-богат човек в света. Но той се задържа на тази позиция едва ден.

Във вторник французинът Бернар Арно, който управлява гигантът в производството на луксозни стоки LVMH, успя да изпревари Бил Гейтс и да застане непосредствено след Джеф Безос. В резултат на скок в цената на акциите на ръководения от него холдинг нетното му богатство нарасна до 107 милиарда долара, пише Forbes.

Само ден по-късно обаче Гейтс успя да върне позицията си на вторият най-заможен човек в света. Това стана след като французинът изгуби 1 милиард долара от богатството си в сряда. Състоянието на съоснователят на Microsoft от своя стана към края на вчерашния ден е 106,8 милиарда долара.

Бернар Арно стана още по-богат с $5,1 милиарда

Най-богатият европеец стана още по-богат след като спечели $5 милиарда за ден

Ръководеният от него конгломерат LVMH отчете значителен ръст на продажбите си

Тъй като Гейтс и Арно ги делят едва 800 милиона долара е възможно в следващите седмици те да сменят позициите си още няколко пъти.

Двамата, заедно с Джеф Безос, са единствените хора в света, които имат богатство, надхвърлящо 100 милиарда долара. От началото на годината състоянието на френския магнат скочи с впечатляващите 76 милиарда долара.

LVMH иска да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда

Най-богатият европеец иска да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда

От конгломерата от години търсят възможност за експанзия на пазара в САЩ

От март до сега акциите на конгломерата LVMH, в който влизат марки като Louis Vuitton и Sephora, са поскъпнали с 33%. В края на октомври те нараснаха още след като излезе информация, че от холдинга са предложили да придобият американския луксозен бранд Tiffany.

Около 90% от богатството на Бернар Арно е под формата на акции в LVMH.