2020 година се оказва доста добра за Джеф Безос. Според индекса на Bloomberg Billionaires, изпълнителният директор на Amazon е добавил почти 35 милиарда долара към нетната стойност на богатството си от началото на годината, което означава, че сега то е нараснало со 150 милиарда долара.

Богатството на Безос се повишава сравнително стабилно от началото на годината, пише Business Insider.

В началото на март, когато пандемията започна да се разпространява по целия свят, компанията отбеляза скок в търсенето. Гигантът продължи работа, като нае още 175 000 души, за да се справи с търсенето. Акциите на компанията се понижиха до 2 000 долара по време на пандемия, като сега пак се покачват. Безос е най-големият акционер във фирмата с над 55 милиона акции.

Това не е първият път, в който Безос натрупва богатство до 150 милиарда долара. За първи път той постигна това през юли 2018 г. - това официално го направи не само най-богатият човек в света, но и съвременната история. В момента той е с 35 милиарда долара по-богат от втория най-богат човек в света - Бил Гейтс, основателя на Microsoft.

Джеф Безос забогатя с над $6 милиарда за ден насред пандемията

Най-заможният човек в света забогатя с над $6 милиарда за ден насред пандемията

Бившата му съпруга Макензи вече на 18-то място по богатсво в света

През март компанията на Безос въведе временно увеличение на заплатата с 2 долара при обичайно минимално заплащане от 15 долара на час за складовите работници, но тази политика беше прекратена в началото на този месец.

Работниците протестираха срещу Amazo, като обвиниха компанията, че не е въвела адекватни мерки за безопасност на работниците в склада на предните линии.