Най-богатият човек в света става все по-богат дори по време на световната пандемия или пък точно заради нея.

След като клиентите на най-големият потребителски пазар в света остават затворени в домовете си, те разчитат повече отвсякога на услугите на онлайн търговецът Amazon. И това е добра новина за нейният създател Джеф Безос.

В резултат на повишеното търсене акциите на компанията във вторник записаха поскъпване с 5,3%, което повиши нетното му богатство с над 6 милиарда долара до 138,5 милиарда долара.

И докато големите икономики в света са изправени пред риска от навлизането в дълбока рецесия, а милиони хора могат да загубят работата си, най-заможните хора в света се справят завидно добре.

Заможните хора в света губят милиарди от началото на 2020-а, но не и най-богатият от тях

Заможните хора в света губят милиарди от началото на 2020-а, но не и най-богатият от тях

Джеф Безос е добавил 3,37 милиарда долара към състоянието си от януари насам

Въпреки че топ 500 на милиардерите в света загубиха общо 553 милиарда долара от началото на годината, тяхното общо богатство се изкачи с 20% след достигането на това дъно на 23 март, показва Bloomberg Billionaires Index.

Успехът на Безос е споделен и с бившата му съпруга Макензи, която след развода получи 4% дял от Amazon. От началото на годината нейното състояние е нараснало с 8,2 милиарда долара до общо 45,6 милиарда долара. Това вече я поставя на 18-то място по богаство в света според Bloomberg преди най-богатите хора в Индия и Мексико - Мукеш Амбани и Карлос Слим.

Акциите на верига номер 1 за търговия с бързооборотни стоки в света - Walmart, също записаха ръст през последните седмици. Това увеличи богатството на най-заможното семейство в света - Уолтън, с близо 5% до 169 милиарда долара.

Деветте най-богати жени в света, които управляват близо $290 милиарда

Деветте най-богати жени в света, които управляват близо $290 милиарда

Две от тях влязоха в класацията на най-заможните хора в света през 2019 година