Не всеки може да се похвали, че е получил лична обида от президента на Съединените американски щати при обявяване на пенсионирането си. Но когато си тръгваш от работното място с пенсия, с която можеш да си купуваш по една типична за САЩ къща всеки месец, дали въобще ти пука, пита MarketWatch.

Героят на историята е главният изпълнителен директор на AT&T. "Страхотни новини. Рандал Стивънсън, CEO на тежко задлъжнялата AT&T, който притежава и управлява Fake News CNN, напуска, или е изгонен", написа главнокомандващият на американският военни сили.

Документи, които компанията подава до регулаторите и борсата, показват, че напускащият председател и главен изпълнителен директор ще получи пенсия от цели $64 млн. - достатъчно, за да може 59-годишният мениджър да харчи по $274 хил. на месец до края на живота си.

Нещо повече, Стивънсън притежава и поне $20 млн. в акции и опции в компанията. За последните три години пък общата му компенсация възлиза на средно $30 млн. годишно. AT&T отказва коментар пред изданието, но потвърждава данните.

Наскоро Стивънсън предупреди, че AT&T, която дава работа на 250 хил. души, може да се наложи да съкраща персонал заради кризата.

Нападките от Тръмп към Стивънсън обаче не засягат това. Президентът е недоволен как CNN, която AT&T придоби през 2016 г. като част от сделка на стойност $110 млрд. за Time Warner, отразява управлението му. Още тогава департаментът по правосъдие се опита да спре сделката.