Край на мистерията. Компанията Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет разкри, че притежава основен дял в застрахователната компания Chubb. По този начин наяве излиза инвестицията, която се пазеше в строга в тайна от миналата година, съобщава CNN Business.

Оказва се, че Berkshire е придобила близо 26 милиона акции на Chubb. Това се равнява близо $6,7 милиарда. Chubb е застрахователен бизнес, който развива дейност в 54 страни. През март компанията в полезрението на хората, след като пое гаранцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по дело за клевета на стойност от близо $92 милиона.

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет намалява дела си в Apple

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет намалява дела си в Apple

Огромната водеща позиция на милиардера в технологичния гигант остава в историята

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет, който е главният изпълнителен директор на Berkshire, е известен със своята инвестиционна мощ. Милиардерът натрупа значителен брой последователи, които следват неговите инвестиционни ходове, а делът на Berkshire Hathaway в Chubb не е изключение.

Акциите на Chubb скочиха с повече от 8%, малко след разкриването на инвестициите на Бъфет в компанията. Впрочем, инвестицията в Chubb подчертава стратегията на Berkshire Hathaway през последните няколко месеца.

Компанията е удвоила инвестициите си във финансови компании като Ally Financial, American Express и Bank of America, като същевременно е намалила инвестициите си в сектора на потребителски продукти.

35-те най-добри цитата на Уорън Бъфет за бизнеса, инвестирането и живота

35-те най-добри цитата на Уорън Бъфет за бизнеса, инвестирането и живота

"Правило № 1: Никога не губете пари, Правило № 2: Никога не забравяйте Правило № 1