Чрез Михаел Хорн, CEO на Volkswagen в Северна Америка, немската компания разкри още подробности за бъдещия високопроходим автомобил със седем места. Пред Automobile Magazine Хорн говори по време на изложението в Ню Йорк, като съобщава, че моделът ще се превърне бързо в „лидер в своя сегмент", пише autoclub.bg.

Босът коментира, че SUV-то ще разполага с вълнуващ дизайн, модерни технологии и най-високо ниво на сглобка и изработка. Освен това, Хорн казва, че моделът ще бъде „истински Volkswagen".

Ръководният член на немската марка коментира още и въпроса за предлагането на 4х4 системи в моделите на VW в Америка. Според него, Golf 4Motion може да бъде бестселър, конкуриращ се със компактните автомобили на Subaru.

SAAB връща в играта и комби, готви нови модели

Китайският собственик на шведската марка SAAB - National Electric Vehicle Sweden (NEVS), обяви намеренията си да обогати гамата на възродения модел 9-3 с комби модификация. Според Autoblog, в близкото бъдеще не е изключено да бъде представен и кабриолет, отново с електрическо задвижване.

Освен това, инвеститорите имат още по-големи планове за следващите години, когато трябва да се появят и чисто нови разработки. Те ще бъдат базирани на платформата Phoenix, която SAAB изгради с пари на General Motors скоро преди фалита. Отново Autoblog съобщава, че върху Phoenix ще бъде изграден наследник на 9-3 в различни форми - седан, купе, кабриолет и комби.