“Капман Грийн Енерджи Фонд” АД, гр. София, на основание чл. 92а от ЗППЦК уведомява инвеститорите относно началото на публично предлагане на 2 000 000 броя нови обикновени безналични акции с право на един глас в ОСА, на дивидент и на ликвидационен дял, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лв. всяка една, с обща номинална стойност 2 000 000 лв. и обща емисионна стойност 2 000 000 лв., съгласно прието на 18.11.2011 г. решение на Съвета на директорите за увеличаване на капитала на дружеството от 100 000 лв. на 2 100 000 лв. и съгласно проспект за публично предлагане на акции на дружеството, потвърден от Комисия за Финансов Надзор (КФН) с решение № 214-Е от дата 23.03.2012 г.

Подписката за емитиране на новата емисия се счита за успешна, съответно капиталът на „Капман Грийн Енерджи Фонд“АД, ще бъде увеличен само със стойността на записаните и платени акции при условие, че до крайния срок бъдат записани и платени най-малко 250 000 броя нови акции.

На основание чл. 112б, ал. 2 ЗППЦК право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението. На следващия ден „Централен депозитар“ АД (“ЦД”АД), открива сметки за права на тези лица въз основа на книгата на акционерите.

Срещу всяка придобита към края на посочения срок акция се издава едно право. Всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне/търговия и при провеждането на явния аукцион. Срещу всяко едно от правата по смисъла на § 1, т. 3 ЗППЦК могат да бъдат записани 20 броя акции от увеличението на капитала. Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, съответстващ на броя на придобитите и/или притежаваните от него права, умножен по коефициент 20. В случай, че полученият резултат е нецяло число, същото се закръгля до цяло число, както следва: при първа цифра (десетици) след десетичната запетая по-малка от 5 – към по-малкото цяло число; при първа цифра (десетици) след десетичната запетая равна или по-голяма от 5 – към по-голямото цяло число. Увеличението ще се счита за успешно проведено, ако бъдат записани и напълно заплатени 250 000 от новите акции. Не се допуска записване на повече акции от предвидените в настоящото решение за увеличаване на капитала, освен в случаите на необходимост от емитиране на допълнителен брой акции поради закръгляването при изчисляване на броя акции, които едно лице може да придобие.

Записването на акции се счита за извършено с внасяне на емисионната стойност на записваните акции в посочената по-долу набирателна сметка, открита в банка “Обединена Българска Банка” ЕАД, до изтичане на крайния срок за записване на акции. Началната дата за продажба (търговия) на правата и за записване на акции е първият работен ден, следващ изтичането на 7 дни от датата на обнародване на съобщение за публичното предлагане по чл. 92а от ЗППЦК в “Държавен вестник”( бр. 38/18.05.2012 год.) и публикацията му във в-к “ Капитал Daily ”. Ако обнародването и публикацията са в различни дни, началната дата за търговия е първият работен ден, следващ изтичането на 7 дни от по-късната от двете дати.

Крайният срок за прехвърляне на правата е първият работен ден, следващ изтичането на 14 дни, считано от началната дата за прехвърляне на правата. Съгласно Правилника на “Българска Фондова Борса – София”АД, последната дата за търговия с права на борсата е два работни дни преди крайната дата за прехвърляне на права. Прехвърлянето на права се извършва посредством тяхната покупко-продажба (търговия с права) на неофициалния пазар на „БФБ-София” АД, независимо от пазара, на който са регистрирани акциите на дружеството емитент, чрез подаване на поръчка за продажба до съответния инвестиционен посредник (ИП), при когото са разкрити сметки за права на съответните клиенти, съответно чрез поръчка за покупка до ИП, член на борсата. За придобиването на права по други способи се прилагат разпоредбите на правилника на “ЦД“ АД.

Акционерите, които не желаят да участват в увеличението на капитала, както и всички други притежатели на права имат право да продават правата си по посочения ред до края на борсовата сесия в последния ден за търговия с права, съответно да се разпоредят с тях по други способи до последния ден за прехвърляне на правата, но не по-късно от предвиденото в правилника на „ЦД“ АД.

На 5-ия работен ден след крайната дата на срока за прехвърляне на правата „Капман Грийн Енерджи Фонд” АД, чрез ИП “Капман” АД, предлага за продажба при условията на явен аукцион тези, права срещу които не са записани акции от новата емисия до изтичане срока за прехвърляне на правата. „Капман Грийн Енерджи Фонд” АД, ще разпредели сумата, получена от продажбата на неупражнените права, намалена с разходите по продажбата, съразмерно между техните притежатели. Сумите, получени от продажбата на правата, се превеждат по специална сметка, открита от „ЦД“ АД, и не могат да се ползват до вписване на увеличението на капитала в търговския регистър. Разпределянето на сумите, получени от продажбата на правата, както в срока за тяхното прехвърляне, така и при аукциона, се извършва със съдействието на „ЦД“ АД, при условията и по реда на неговия правилник. Лицата, придобили права при продажбата чрез явен аукцион, могат да запишат съответния брой акции до изтичане на крайния срок за записване на акции от новата емисия.

Началният срок за записване на акции съвпада с началния срок за прехвърляне на правата. Крайният срок за записване на акциите от притежателите на права съгласно чл. 112б, ал. 5 ЗППЦК е първият работен ден, следващ изтичането на 15 работни дни от деня, в който изтича срокът за прехвърляне на правата. Не се допуска записване преди посочения начален и след посочения краен срок за записване.

Записването на акциите от новата емисия ще се извършва чрез подаване на писмени заявки по образец със съдържание съгласно Наредба 38 от 25.07.2008г. Всички лица, притежаващи акции с права, както и всички други притежатели на права, придобити в срока за тяхното прехвърляне и/или при явния аукцион, подават заявките за записване на акции до упълномощения ИП „Капман“ АД, обслужващ увеличението на капитала, или до ИП, членове на „ЦД“ АД, при които се водят клиентските сметки за притежаваните от тях права, съгласно действащите процедури в правилника на „ЦД“ АД.

Заявките за записване на акции се подават до ИП “Капман”АД всеки работен ден от 09.30 до 17.00 часа, съответно в работното време на другите ИП, при спазване на изискванията в правилника на „ЦД” АД. Записването на акции се счита за действително, само ако е направено от притежател на права до максималния възможен брой акции и е внесена цялата емисионна стойност на записваните акции в срока и при условията, посочени по-долу. При частично заплащане на емисионната стойност се считат записани съответният брой, акции за които същата е изплатена изцяло.

Емисионната стойност на записваните акции се внася по специална набирателна сметка IBAN: BG67UBBS80025075734930, BIC: UBBSBGSF, на името на “Капман Грийн Енерджи Фонд”АД в банка “Обединена Българска Банка” ЕАД. Набирателната сметка следва да е заверена с дължимата сума най-късно до края на последния работен ден от подписката.

Проспектът за публично предлагане на акции на “Капман Грийн Енерджи Фонд” АД е публикуван и инвеститорите могат да се запознаят с него, както и да получат копие от него, всеки работен ден от 9:30 ч. до 17:00 ч. в офиса на емитента адрес гр. София, ул. “Три уши”8, ет.6, тел. 02/ 40 30 210, лице за контакт Десислава Калискова– Директор Връзки с инвеститорите, и в офиса на ИП ”Капман”АД, гр. София, ул. “Три уши” №8, ет.6, тел. 02 / 40 30 200, лице за контакт Магдалена Иванова, както и на интернет страницата на ИП “Капман” АД и “Капман Грийн Енерджи Фонд”АД (www.capman.bg), на КФН (www.fsc.bg) и “БФБ– София” АД (www.bse-sofia.bg).