За 2006 и 2007г. Е.ОН България ще инвестира в страната общо близо 100 млн. лева. 

Инвестициите са предимно разпределени за поддръжка и конструкции на подстанции, трафопостове, въздушни линии и кабели, както и електромери.

Компанията планира да построи други 2 подстанции през 2007, както и 5-та и 6-та такава през 2008.

През 2006 г. са въведени нова ИТ система и нова схема за месечно отчитане на електромерите на територията на ЕРД Варна и ЕРД Горна Оряховица. Новата ИТ система е проектирана да управлява данните от отчитането на електричеството, да изчислява сметките за ток, да съхранява данни за клиентите и да обработва плащанията. ИТ системата съчетава възможности, които отразяват спецификата на българския пазар. Тя гарантира готовност за либерализирането на пазара и улеснява процеса на правно разделяне.

Новият график за отчитане на електромерите е проектиран да представя точната начална и крайна дата на периода на отчитане. Няма да има разлика в периода между две отчитания на електромерите. Благодарение на този график, броят на електромерите за отчитане от един човек ще бъде намален, което ще доведе до повишаване качеството на услугата.

Ръководството на Е.ОН България обяви, че компанията е готова да оповести договора за приватизация на ЕРД Варна и ЕРД Горна Оряховица.

Във връзка с това Е.ОН България е изпратила писма до Агенцията по приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол с молба за съгласие компанията да публикува договора, съобщи Манфред Пааш, Председател на Управителния съвет на Е.ОН България.

"Искаме да публикуваме договора на нашата уеб-страница, за да осигурим равен достъп до него за широката общественост. Считаме, че не е подходящо да разкриваме Договора само на основание на единични случаи на отделни лица, които искат това, и вярваме, че една обща публикация, която да е достъпна за заинтересованата общественост е правилният подход", заяви Пааш. 

От 1 декември 2006 г. Е.ОН България стартира нов телефонен център за клиенти, който до края на годината ще работи за територията на Варна и Шумен, а от 1 януари 2007 г. ще покрие цяла североизточна България.

Е.ОН България притежава 59% от акциите на електроразпределител-ните дружества в Горна Оряховица и Варна. Двете електроразпределителни дружества имат годишен обем на продажбите в размер на 4,9 милиарда кВч, доставят електричество на повече от 1,1 милиона клиенти и поддържат около 40.000 км електропреносна мрежа.