До края на месец септември старозагорската високотехнологична фирма "Медийни системи" АД се очаква да бъде преобразувана в публично дружество, чиито акции ще бъдат търгувани свободно на Българската фондова борса.

Изпълнителният директор на "Медийни системи" инж. Енчо Енев, уточнява пред местен вестник, че в момента тече процедурата по листването на дружеството и се очаква до края на месеца тя да бъде напълно приключила.

Решението за преобразуването на хай-тек дружеството в публично е на собствениците му от "Селена холдинг" - Младен Мутафчийски, Асен Мичковски, Илиян Шотлеков и Стоян Караданов.

Учредената през месец юли 2002 год. фирма е технологичен лидер в оптичното производство на Балканите, досега от линиите на "Медийни системи" са произведени около 33 милиона DVD-диска.

Месечният капацитет за производство на оптичната линия от новата технологична генерация е 500 000 DVD и 700 000 CD месечно. Това е четвъртата поред оптична линия, която беше закупена от "Медийни системи" и първата, която ще реплицира комбинирано DVD и CD.

В момента фабриката произвежда DVD-дискове с плътност 5, 9 и 10 гигабайта, както и записваеми дискове - DVD-R.

От фирмата съобщават, че във връзка с излизането й на фондовата борса най-вероятният нов председател на Борда на директорите ще бъде досегашният изпълнителен директор - Енчо Енев.