При австрийските банки премиите зависят от търговския резултат, пише австрийският „Виртшафтсблат". Ако резултатите са ниски, и заплатите ще се понижат, Ние знаем каква е актуалната ситуация, вероятността за рекорден резултат е минимална, коментира Валтер Грьоблингер от Volksbanken AG.

При Erste Bank не е взето решение за евентуани бонуси. Такова решение ще бъде взето от управителния съвет в края на годината. Базата ще бъде годишният резултат. И при RZB бонусите ще зависят от успеха на банката. Основа за това ще бъдат предпоставките, заложени в договорите, които както и преди са валидни. Конкретни цифри не са назовани. За UniCredit Bank Austria въпросът остава отворен. Всичко ще зависи от резултата на банката и конкретното представяне.

Американската агенция „Блумбърг" съобщи, че служителите на фалиралата „Лемън Брадърс" през тази година са взели същите премии като миналогодишните. Morgan Stanley u Goldman Sachs плащат едва 70-80 на сто на служителите си. Същата е и ситуацията при Merril Lynch.