Българската Държавна агенция по туризъм получи две статуетки на престижното изложение за цялостно имиджово представяне „Holiday World" в Прага

 Кристалната статуетка се присъжда на българите за най-динамично развиваща се туристическа дестинация и за щанд. Наградата прие зам.-председателят на ДАТ Станислав Новаков.

 Щандът на ДАТ бе с площ 200 кв.м. На него специално участва Столична община, представяйки възможностите на столицата София за развитие на ски туризъм, конгресен и културен туризъм.   

Припомняме, че българското правителство очакваше да сключи договор за сътрудничество с Чехия в областта на туризма по време на изложението. В тази връзка очакваме повече подробности от ДАТ в понеделник. През 2007 година в български черноморски и планински курорти са почивали повече от 140 хил. чешки граждани, а Чешката република са посетили повече от 50 хил. българи.

Както се случва обикновено, българите впечатлиха чужденците с фолклор и вино. Ансамбъл „Българе" изнесе серия от фолклорни изпълнения, а екзотичните за

чужденците тракийски рисунки върху ръце и копието на златното Панагюрско съкровище привлякоха вниманието на посетителите.