Днес в София бе открит първият самостоятелен офис на поделението на „Български пощи" ЕАД за куриерски услуги - „Булпост".

При откриването зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров каза, че още два офиса във Върна и Бургас отварят врати днес, а до седмици „Булпост" ще има самостоятелни помещения на оживени места в още няколко областни града.

Георги Тодоров обясни, че целта е "Български пощи" ЕАД да възвърне позициите си в този перспективен сегмент като изгради конкурентноспособно поделение за куриерски услуги с ефективна организация на работа, съобразена със стандартите и изискванията на пазара. По думите на заместник-министъра, като резултат от програмата за развитие на Булпост, се предвижда ръст в приходите от куриерски услуги с 14% в сравнение с 2013 г.

Младежите, които подават документи за кандидатстване в чуждестранни университети, ще получават 15 процента отстъпка от цената на куриерската услуга, обяви по време на откриването Румяна Петрова, член на Борда на директорите на Български пощи. Тя съобщи, че в момента куриерските услуги на дружеството се предлагат в 175 града в цялата страна, както и до 92 страни по света.