Във връзка с публикуваната в money.bg и news.bg информация за липса на отопление в спалните вагони на нощния влак от Кардам за София, получихме отношение по проблема от страна на БДЖ, което публикуваме дословно:        

"По повод  публикация в информационния сайт на Интернет медията News.bg, озаглавена „9 часа студ с БДЖ", ръководството на „Български държавни железници" ЕАД направи проверка на състоянието на спалния вагон, включен в състава на нощния бърз влак № 2636 от Кардам за София на 27-ми декември 2006 година.

При направената проверка се установи, че няма повреда в отоплителната система на спалния вагон № 6080598-6. Причина за липсата на отопление във вагона и некомфортното пътуване на пътниците е грубото нарушаване на служебните задължения от страна на кондуктора на спалния вагон, Петър Добрев.

Ръководството на националния железопътен превозвач е изискало писмените обяснения на този служител, след което ще му наложи съответно дисциплинарно наказание за неизпълнението на неговите професионални отговорности и уронване престижа на дружеството. В допълнение към това, от днес, 28-ми декември, кондукторът Петър Добрев е временно отстранен от графика за придружаване на спални вагони и за период от 30 дни ще работи във вагонно депо "Надежда" като техническо лице по поддържката на пътническите вагони. "