На официална пресконференция днес австрийската търговска верига "Билла" ще представи днес техническото състояние и сигурността на своите магазини в страната.

Пресконференцията е във връзка с публикуван материал във в. Стандарт от 27 ноември 2006 г., в който се казва, че "18 магазина на Билла в страната са опасни и могат да рухнат".

На срещата с медиите обществеността ще може да чуе становището на изпълнителния директор на БИЛЛА България, ръководителя на екипа, извършил Техническата експертиза на обектите, както и представител на компанията-конструктор на магазините БИЛЛА.

В официално становище от компанията вчера заявиха, че този материал цели да урони престижа на Билла България и е базиран на представител на Софийска районна прокуратура, който прави заключения на базата на повърхностна преценка на откъслечни и непроверени факти.

От Билла България заявиха, че са силно обезпокоени, че разпространяването на подобни тиражирани новини може да създаде предпоставки за необоснована паника сред клиентите на веригата супермаркети.

Билла България е компания с над 1800 служители и над 70 000 клиента дневно и има абсолютно съзнание за отговорността, която носи за сигурността на хората, се казваше още в официалното изявление по случая.

Очаквайте повече информация след пресконференцията.