Днес БИЛЛА България отвори своя 31ви магазин в България, този път във Велико Търново. До момента търновският супермаркет е наел персонал от над 60 души, с което броят на работещите във веригата в цялата страна достигна близо 2 900 служители.

Австрийската фирма BILLA е основана през 50-те години във Виена. През 1996 г. BILLA става собственост на германската търговска група REWE, която се нарежда на трето място в Европа и пето в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 милиарда евро.

От навлизането на BILLA на българския пазар през 2000 г., австрийската компания е инвестирала над 225 млн. лв. у нас.  

Новият магазин бе официално открит от кмета на Велико Търново Румен Рашев и от изпълнителния директор на БИЛЛА България Емил Стефанов. Общата застроена площ на търговския обект е 1200  кв.м., от които 750 кв.м. са чиста търговска площ.

БИЛЛА Велико Търново е вторият магазин от австрийската верига, открит от началото на 2008 година до сега. Но плановете за развитие на компанията са много по-големи. Предвижда се всяка година да се откриват 8 нови супермаркета, докато общият им брой в страната не надмине 75.

Само в София BILLA има седем магазина.