Canon, световният лидер в решенията за създаване и възпроизвеждане на изображения, представя две фотоизложби на „Аполония 2013" като част от традиционната си подкрепа за българското изкуство. Освен участник Canon България е генерален спонсор на културния фестивал, който се провежда за 29-и път.

„Радваме се, че и тази година имаме възможността да подкрепим българските творци в рамките на този изключителен форум на българската култура", каза Атанас Настрадинов, управител на Canon България. „Фотографското изкуство винаги е намирало достойно място за изява и тази година няма да бъде изключение", допълни той.
Canon България ще участва с две фотографски изложби - „Снимка на годината" и „Посланици на Canon".

„Посланици на Canon" е амбициозен проект на Canon Europe, в който участват 12 от най-известните фотографи в света, които създават нова и още по-тясна връзка между Canon и професионалната фотография. Те представляват една интернационална група от творци, представители на разнообразни жанрове във фотографията - от фотожурналистика и фотография на живата природа до модна и сватбена фотография.

Общото между тях е, че те са изключителни професионалисти и имена от високa класa, признати и уважавани от своите колеги в цял свят, и носители на най-високите стандарти във всички аспекти на своето изкуство. Професионалисти, които от дълги години използват фотоапаратите от серията EOS на Canon в своята работа, съчетавайки страстта си към фотографията с удоволствието да снимат с фотоапаратите на Canon. Изложбата ще бъде подредена на площад „Аполония" в Стария град.

Традиционната изложба „Снимка на годината - България 2012" ще бъде представена в галерията на читалище „Отец Паисий" в Созопол. Творбите, подбрани и подредени от Иво Хаджимишев, съдържат колекция от най-добрите фотографии, участвали в конкурса за тази година.

Партньорството между Canon България и „Аполония", което компанията изгражда вече 13 години, е израз на корпоративната философия „Киосей" на Canon по света, а именно - всички да живеем и работим заедно в полза на цялото общество. Това е принцип, възприет от всички служители на Canon и прилаган в обществените дейности и взаимоотношенията на компанията с клиенти и партньори.

„Аполония 2013" се открива на 30 август и продължава до 7 септември 2013 г. в Созопол. Цялата програма на фестивала е изпълнена с най-добрите спектакли, представени през годината, елитни концерти, книги, филми и изложби и можете да я намерите на www.apollonia.bg

Фирмена информация