CEZ Group е осигурила общо 780% възвръщаемост на инвеститорите в нейни акции и има най-добри показатели по този критерий сред европейските ютилити компании за последните три години.

Това стана ясно по време на официална церемония, на която CEZ стана първата компания за комунални услуги в Европа, получила международната награда на американския Институт "Едисон Електрик" за добро корпоративно представяне през периода 2004-2006 г.  

През последните три години пазарната капитализация на CEZ е отбелязала редица максимуми, достигайки рекордното в историята на компанията ниво от 21 млрд. евро през декември 2006 г.

„Настоящият успех на CEZ е резултат от стратегическите придобивания на компанията в Централна и Югоизточна Европа, структурата на производствените й мощности и оптимизацията на разходите", заяви президентът на Института "Едисон Електрик" Томас Кун.

„За нас е чест да получим тази награда. За първи път чешка компания постига такъв забележителен успех, признат от международните капиталови пазари. Това несъмнено потвърждава, че сме избрали правилната корпоративна стратегия и сме способни да я осъществим бързо", коментира от своя страна генералният директор и председател на борда на директорите на CEZ Мартин Роман.