Девет здравноосигурителни компании, сред които всички водещи по пазарен дял доброволни фондове, подадоха заявления за участие по обявената в края на май тази година обществена поръчка за доброволно здравно осигуряване на работниците и служителите на електроразпределителните дружества от Западна България.

В десет дневен срок комисия, в която участват и представители на синдикатите от 3-те електроразпределителни дружества, ще извърши подбор на компаниите и ще предложи кои от здравноосигурителните фондове да бъдат поканени за преговаряне.

Обществената поръчка e за срок от 2 години и обхваща всички 3 667 служители на ЕРД София област, ЕРД Плевен и ЕРД Столично, с допълнителна възможност за самоосигуряване за сметка на служителите и на членовете на техните семейства.

При класиране на офертите ще се гледа избора на икономически най-изгодната оферта, която ще включва осигуряването на възможно най-качествена здравноосигурителна услуга за всеки от работниците и служителите, осигуряване на по-благоприятни условия на труд, спестяване на времето за медицинско обслужване и други.

Доброволното здравно осигуряване за служителите и работниците на ЕРД-тата е новост, която е следствие на желанието на компанията да прилага водещата европейска практика на по-активна грижа за работниците и служителите, коментираха от ЧЕЗ.