Планира се магистралата София-Ниш да е готова до края на 2016 година, това коментираха пред журналисти министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и сръбският й колега Игор Мирович след връчването на 13 договора по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия в сградата на регионалното министерство, предаде БТА.

Нашето правителство ще положи максимални усилия пътят да е готов в края на 2016 година, каза Терзиева. По думите й през следващата седмица представители на Министерството на транспорта и МРР ще имат среща в ЕК за включването на проекта в програмата "Connecting Europe Facility".

Терзиева отбеляза, че в момента пътят София-Калотина е включен като приоритетен обект в оперативната програма "Транспорт".

Имаме амбицията да завършим нашата част до края на 2016 година, каза Мирович. Той изрази задоволство, че МРР работи за спазване на същия срок за пускане на магистралата.

Министрите на регионалното развитие на България и Сърбия са обсъдили създаването на нов граничен контролно-пропускателен пункт - Салаш-Ново корито. Планира се създаването на нова междуведомствена работна група, която да е ангажирана с изпълнението на новата инфраструктура.