Днес в редакцията на Money.bg бе получен email от мениджъра по връзки с обществеността на Microsoft за България. Повод бе вчерашната ни публикация със заглавие "IPO по време на чума".

От Майкрософт не са съгласни с изказаното в материала твърдение, че „VMWare притежава 85% от пазара на програмно осигуряване за сървъри. Единствено Apple предлага подобен продукт, но той е далеч от съвършенството, а Microsoft нямат въобще с какво да отговорят на изобретението на Розенблум."

Ето посланието в писмото от голямата корпорация: „Tъй като вярвам, че вашето желание е читателите ви да са добре информирани, изпращам ви повече информация за това как Майкрософт влага ресурси в сферата на компютърната виртуализация".

Към момента компанията има пълна гама продукти в сферата - от стартирането на операционнни системи във виртуална среда за настолни компютри (като Virtual PC 2007) и по-мащабна инфраструктура (като Virtual Server 2005 R2 SP1) през средства  за виртуализиране на приложенията (softgrid) -  например различни версии на Word, Excel, Дакси, АПИС, Сиела - така се избягват проблеми със съвместимостта.

Десетки години Майкрософт предлага на своите клиенти решения за терминални услуги, т.е. клиентите да достъпват конкретни приложения, инсталирани на сървъра, отдалечено.

Най-новото в тази област, което Майкрософт ще предложи на своите потребители са новостите в Windows Server 2008 - нов тип терминални услуги и радикално нови възможности за виртуализация на операционната система".

Виртуалните машини на Майкрософт поддържат и операционни системи, базирани на версии на Линукс.

За повече информация Microsoft ни препраща към 1, 2 и 3.

Благодарим на корпорацията и на нашите читатели, които ни показаха грешката.