До края на тази седмица в Русе ще пристигне вицепрезидентът на френската компания "Монтюпе", за да провери как се тече строителството на завода на фирмата в Индустриалния парк, съобщи Ruseinfo.

На площ от 20 000 м2 се строи, каза началникът на общинското предприятие "Индустриален парк" и бивш зам. - кмет Валери Андреев. В момента почти е готов грубият строеж на едно от халетата, а в рамките на месец ще бъдат готови останалите 10 000 м2.

По думите на представителя на "Монтюпе" вече всичко е в график, след малкото изоставане в началото. До средата на юни ще е готова строителната част на завода, след което продължава довършителната работа. Сега тече избор на изпълнител на офис сграда, която ще е с площ 2 000 м2.

В началото на 2008-ма година трябва да бъдат произведени първите авточасти за световноизвестните фирми "Рено", "Дачия", "Ауди".

"Ако всичко е наред, в началото на есента трябва да започнат първите изпитания с машините, които ще работят вътре", каза Андреев.

Община-Русе изпълнява своя ангажимент, като е направен на 90 % довеждащ път с кръгово кръстовище в местността "Слатина".

Остава да се направи връзката между завода и комуникациите. Газопроводът е в експлоатация и във всеки момент инвеститорите могат да включат своите локални мрежи към него.

На 25.09.2006г. беше направена първа копка на мащабното начинание, което ще е една от най-големите инвестиции в новостроящия се Индустриален парк на Русе.

Вчера стана ясно, че 8 инвеститора са заявили интерес да купят площи в Индустриалния парк. От тях се очакват близо 7 милиона лева.

Недвижимият имот там е около 10 евро за 1 м2. В момента се подготвя обществена поръчка за възлагането на втория етап от изграждането на инфраструктурата в Индустриалния парк.