На първото заседание на Консултативния съвет към НАП бяха обсъдени вътрешни правила за дейността на съвета и предложения за теми за следващите заседания, сред които подобряване обслужването на клиентите на НАП, чрез опростяване на данъчните и осигурителните декларации и формуляри, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

В заседанието взеха участие представители на големите браншови и работодателски организации, одиторски фирми, Съюза на счетоводителите в България, Асоциацията на счетоводните предприятия,  както и на Националния осигурителен институт, представители на Висшия адвокатски съвет и Административния съд София-град.

По информация предоставена ни от агенцията, темата на следващото заседание на 28 септември е „Подобряване обслужването на клиентите на НАП, чрез опростяване на данъчните и осигурителните декларации и формуляри".

На участниците в съвета ще бъдат предварително представени проектите на нови данъчни декларации за облагане на доходите и за корпоративните данъци.

Изпълнителният директор на НАП г-жа Мария Мургина, подчерта, че държавната администрация трябва да поддържа тясна връзка с бизнеса, което е една от предпоставките за развитие и икономически напредък.