Млекопроизводители от 14 общини на страната ще излязат на протести по места от 12.00 часа, съобщи председателят на Националната асоциация на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски, предаде Агенция „Фокус".

Фермерите ще протестират в Тервел, Велико Търново, Враца, Монтана, Гоце Делчев, Кърджали, Русе, Асеновград, Сандански, Пловдив, Ямбол, Хасково, Стара Загора и Разград.

Животновъди от Източните Родопи ще протестират на разклона за Кърджали, Момчилград и Джебел. Очаква се част от зърнопроизводителите да се включат в протестите. Час след началото на протестите ще бъдат блокирани пътища за неопределено време.

Припомняме, още вчера млекопроизводители заявиха, че подготвят блокада на Главен път Е-79. Протестните действия са отново срещу неизплатените държавни субсидии на селскостопанските производители. Различното на този митинг срещу правителството е, че е организиран и от новорегистрираното сдружение на фермерите в община Кресна.

Представители на протестиращите са получили разрешение за митинг пред сградата на кметството в Кресна от градоначалника Илиян Кръстев.