На 17 март 2008 г. ЧЕЗ Електро България ще завърши обединяването на потребителските си бази данни за всички абонати в страната, което ще позволи услугите на компанията да се предоставят на клиентите, от което и да е място за плащане на сметките за електроенергия на територията на Западна България, съобщиха от дружеството.

Така например, жител на София ще може да плати сметката си за електроенергия за вилата си в Костенец на каса в столицата.

Поради свързаните с този процес технически промени, в периода от 13 до 16 март касите на ЧЕЗ няма да приемат плащания, а Центровете за обслужване на клиенти ще извършват ограничен брой услуги.

В този период, абонатите на компанията ще могат да заплащат сметката си за електроенергия чрез банкомат, по интернет (Epay) или в офисите на партньорите на ЧЕЗ - УниКредит Булбанк, Банка ДСК, и Easypay (Изипей).

Ръководството на ЧЕЗ предварително се извинява за причиненото неудобство с уверение, че цялостното обслужване на клиентите ще бъде възстановено на 17.03.2008 г.