Американският гражданин Алън Дейвид Ливи ще бъде назначен за почетен (нещатен) консул на България в САЩ със седалище в гр. Палм Спрингс и консулски окръг - Южна Калифорния, реши правителството.

Алън Ливи е носител на сертификат първи клас за чуждестранен инвеститор в България за 2007 г., присъден от Агенцията за чуждестранни инвеститори.

Той е председател на корпорацията „Тишмън интернешънъл", работеща в областта на недвижимите имоти. Компанията е крупен инвеститор, изпълнител и мениджър на значителни по обемите си търговски площи в САЩ и Великобритания.

От 4 години корпорацията присъства и на българския пазар с мащабен проект за изграждане на логистичен и бизнес център „София еърпорт център" на стойност 250 млн. евро. В бъдеще „Тишмън интернешънъл" планира нови значителни инвестиции у нас.

Назначаването на Алън Ливи за почетен консул на България в Южна Калифорния ще допринесе за разширяване и задълбочаване на контактите между двете страни, както и за защитата на правата на българските граждани и интересите на България в САЩ.