По време на предстоящите Зелени дни в столицата, посетителите ще имат възможност да закупят манов мед, биволско сирене и кашкавал, произведени в Странджа.

Продуктите ще бъдат представени на щанда на регионалната марка по време на  екофестивала „Зелени дни", който ще се проведе в градинката пред Народния театър от 15 до 18 април.

Програмата включва панаирно изложение на продукти, произведени по щадящ природата начин, представяне на възможности за еко-туризъм, зелен кинофестивал, фотоизложби и конкурс, различни работилници, международна конференция за устойчив туризъм и др.

В самостоятелна шатра на панаирното изложение Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) в партньорство с Дирекцията на ПП „Странджа" ще представи Регионалната марка „Странджа".

Освен информация за сертифицираните къщи за гости и атракции за туристите, на щанда ще се предлагат екопродукти, ръкоделия и рекламни материали за парка и др.

Представянето на Регионалната марка „Странджа" е част от проекта „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина" на Българска Фондация Биоразнообразие, осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Разработването и въвеждането на запазената марка за качество "Странджа" се основава на необходимостта от създаване и налагане на по-ефективен маркетингов инструмент, чрез който продуктите от региона на Природен парк „Странджа" да са по-конкурентноспособни на пазара.

Марката се ползва както от предприемачите в туристическия бизнес, така и от местни производители и занаятчии.