През октомври на специална пресконференция ще бъдат обявени състава на Експертното жури и адвокатската къща, ангажирана с провеждането на Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика" и всички други подробности и нови моменти по регламента и организацията на единайстото му издание.

Усъвършенствайки и институционализирайки своя регламент, Националният конкурс "Мистър/Мисис Икономика" навлиза в нов етап на своята зрялост.

Промените ще дадат на организаторите възможност в бъдеще да се допълни конкурса с нови категории и прояви в неговите рамки, без да се олекотяват сегашните му популярност и структура.

Безспорно, интегрирането на българското общество и икономика в общия европейски дом, ще роди нови потребности за изява на българското самочувствие.

Конкурсът ще роди също така нови идеи, как да подкрепяме активните, творческите фигури на нашето време - предприемачи и експерти, мениджъри и администратори, учени и откриватели - тези, които движат напред и нагоре българската нация.

Припомняме, че този авторитетен конкурс отличава личности с открояващи се постижения през съответната година в три категории:

1. "За цялостен принос в развитието на националната икономика"
2. „За принос в развитето на българската индустрия"
3. „За принос в развитието на небанковия финансов сектор".

Носители на наградата, връчвана от 1990 г., са били известни икономисти и мениджъри: проф. Георги Петров, проф. Тодор Вълчев, Иван Костов, Васил Кънев, Милен Велчев, Лидия Шулева, Божидар Данев, Румен Янчев, Валентин Златев, Румяна Кючукова и други достойни личности от българската стопанска сцена.