Президентът на русенската петролна рафинерия „Приста Ойл" Пламен Бобоков съобщи, че по всяка вероятност ще стартира стратегически контракт за управление и развиване на бизнеса на рафинерия "Нафта" АД Белград РНБ с цел разширяване на пазарните позиции на марките „Галакс" и „Корсантин", съобщиха от RuseInfo.net.

Рафинерия Белград е най-утвърденият производител на моторни масла в Република Сърбия със седемдесетгодишна история. „Галакс" е отлично разпознавам бренд на РНБ в Сърбия, както и в държавите от бивша Югославия.

През следващите пет години Приста ойл, като лидер в производството на масла на Балканския полуостров, ще вложи своето ноу-хау и най-добри технологични решения, за да помогне „Галакс" да утвърди авторитета си като европейски бренд и да разшири пазарното си присъствие.

Според собственика на компанията, новите технологии увеличават ефективността и намаляват употребата на масла в промишлеността. Пазарът е достигнал едно ниво, от което трудно може се очаква бум и това е причината Приста ойл да инвестира на външните пазари. Освен в бившия Съветски съюз компанията има и големи амбиции към Западните Балкани.

За миналата година потреблението е нарастнало с 3%, поясниха от RuseInfo.net.