В заседателната зала на Община Пловдив днес се провежда извънредно заседание, на което кметът на града д-р Чомаков и всички председатели на  представените групи в Общинския съвет ще вземат решение за бъдещето на дружеството "Градски транспорт", съобщиха от общината.

Общинското дружество претърпя пълно фиаско, след като процедурата по приватизацията му се провали на два пъти.

Първо спечелилата търга фирма „Хебрус бус" не пожела да подпише приватизационния договор и развали сделката за "Градски транспорт - Пловдив" в последния момент.

След това и израелската фирма "Еггед Холдинг", която се класира на второ място в конкурса за приватизацията на 67% от капитала на "Градски транспорт - Пловдив" също официално отказа да участва в покупката на пловдивската компания.

Притесненията и на двете фирми са били, че е възможно "Градски транспорт" да бъде обявен в несъстоятелност по дело, заведено от кредитор, което се очаква да бъде обявено за решаване от Окръжния съд.

В крайна сметка беше решено „Градски транспорт" да бъде продаден на търг под условие.

Само критерият „цена" ще е от значение за участниците в бъдещият търг, както и условията бъдещият собственик да поеме задълженията на общинския превозвач, които са 3.3 млн. лева, да запази работните места и да вложи инвестиции.