„Максима Българи„ ЕООД планира разширяване на своята верига супермаркети Т - МАRКЕТ, като инвестира в откриването на нови търговски обекти.

От дружеството вече са подали уведомление в Комисията за защита на конкуренцията, за да получи разрешение за придобиване на контрол на до седем магазина от веригата КАЛЕЯ.

Ако го получи, то плановете на дружеството са новите магазини да отворят врати под името T - MARKET не по - късно от декември 2010 година. "Това е логична стъпка към изпълнението на краткосрочната стратегическа цел на компанията да започне ефективна работа с наличието на 50 магазина в България в рамките на една година" заяви генералният директор Вигинтас Шапокас.

В дадения момент веригата супермаркети Т - МARKET разполага с 30 магазина в 11 града в страната. През втората половина на миналата година Т - МАRКЕТ замразиха разширението на веригата, заради икономическата обстановка.

Основно усилията на компанията се насочиха към ребрандиране на магазините и повишаване качеството на предлаганите услуги и продукти. В дадения момент тези стъпки вече са успешно внедрени и се виждат положителните резултати от вложената инвестиция.