125 млн. евро ще струва проектът "Индустриален парк София-Изток", съобщи Александър Гебов, управител на "Паладин Пропърти Дивлъпмент" на форума "Идеи и инвестиции в строителството".

Миналата година е била финализирана основната сделка за земята, която е била най-голяма за годината в сектора, заяви Гебов. Той вече е получил сертификат №1 и планира до 4 години да завърши парка, който ще бъде първият мащабен индустриален и логистичен проект в региона на София.

Парк София-Изток се намира между двете автомагистрали "Хемус" и "Тракия" - на 25 км от центъра на столицата и на 15 минути от летище София, каза Гебов. Той ще бъде разположен на 700 дка, ще има собствена инфраструктура и ще бъде газифициран.

В него ще има складови халета и леки производства. Според инвеститора мястото е много удобно, защото транспортно ще покрива зона с радиус 150 км. Тя ще стига Пловдив и Сепарева баня, ще обслужва освен София, Перник, Костенец, а в по-далечно бъдеще - и Враца.

Гебов каза, че планираната транспортна връзка между двете магистрали в района ще направи паркът още по-атрактивно място за логистика.