Всички пари, иззети след акцията на ДАНС от апартамента на председателя на Варненския административен съд Анелия Цветкова, ще бъдат върнати до стотинка, съобщи самата тя пред „Народно дело".

Софийският градски съд ще ми върне сумата. Трябва само да взема копие от определението", заяви Цветкова.

Софийският градски съд реши парите да бъдат върнати обратно на свое заседание късно след обяд.

Припомняме, че при обиска в апартамента на Цветкова на различни места в жилището бяха намерени 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато. А Цветкова беше задържана с 10 000 лева подкуп на 17 юли в заведение във Варна.

Парите й бяха пробутани от Стефан Стефанов, с когото е имала връзка. В аферата бе забъркан и синът му Георги, който вчера бе забелязан да се разхожда около окръжния съд. По-късно се разбра, че синът е защитник по мегадело, което върви в една от залите. На въпрос на журналисти как ще коментира случая с Цветкова той отговори, че пред медиите нищо няма да каже.

Иначе Анелия Цветкова в момента се лекува от няколко болести, които са в резултат на задържането й. Тя обаче се надява скоро всичко да си дойде на мястото и да си върне здравето.

"Наясно съм кой е организирал сценария срещу мен и се радвам, че истината започва да излиза наяве", заяви преди месец бившият председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова.