Международният институт по качество, организира за 51 пореден път церемония по връчване на Годишните награди Monde Selection. Събитието се проведе в Атина.

По време на церемонията бяха раздадени медалите на всички продукти, участвали в селекцията за най-високо качество. 4 от марките в успешното портфолио на „Загорка" АД получиха златни медали - Загорка, Zagorka Rezerva 2011, Ариана и Ариана Тъмно. Отличията бяха излъчени сред общо 3000 участника от над 80 страни от цял свят.

За оценката си институтът си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти професори, професионални дегустатори и химически инженери от INSTITUT MEURICE.

Всеки продукт е оценяван поне от 8-членно жури. Всяка година се раздават медали в седем различни категории. Една от тях е Бири, води и безалкохолни напитки, в която челните места взеха продуктите на водещата българска пивоварна.

„Стремеж към качество е една от основните ценности, залегнала в корпоративната ни култура. Винаги, когато представяме нов продукт на пазара се стремим да предлагаме висококачествена бира по най-добрия начин. Това, което винаги ни е отличавало на пазара е, че произвеждаме бирени продукти, които са разработени специално за българския консуматор тук в България. И нещо повече - развиваме нашите марки в духа на иновациите и най-новите тенденции на пазара, провокираме нови нагласи у потребителите." коментира Маркетинг мениджърът на „Загорка" АД Румен Колев.

Марката Загорка участва за първи път в Monde Selection през 1981 година. Оттогава насам печели общо 11 отличия, от които: 3 сребърни, 7 златни медала и голямата наградa - злато и трофей за качество (1985 г.). Пивоварната е представена и с други свои продукти - Ариана печели през годините общо 3 златни медала (илюстрирани с гордост на етикета на марката), Ариана Тъмно - един златен медал от тази година, а Столично се отличава с 5 приза, от които - 4 златни медала, един Grand Gold и трофей за качество. Zagorka Rezerva 2011 е отличена за първи път с престижната оценка. Това е поредното признание за иновативния продукт на компания Загорка, след като в началото на юни получи златната статуетка в категория Стоки на петите предни награди Effie България.