Alfa Romeo ще разработи нов представителен седан. Според вътрешни източници от италианската компания автомобилът ще се позиционира като конкурент на BMW Серия 5. 

По неофициална информация новият модел ще се нарича Alfetta (модел под това име е произвеждан в периода 1972-87 г., бел. ред.). Той ще бъде построен върху модифицирана платформа на Giulia. Не е изключено седанът да бъде задвижван от хибридна система. Всяка друга информация за него все още се пази в тайна, пише autonews.ru. 

Най-близката премиера на Alfa Romeo ще бъде Giulia с каросерия комби. Дебютът ще се състои е по време на автомобилното изложение в Женева през март 2017. Новият модел ще бъде ориентиран предимно към европейския пазар. Най-вероятно двигателната гама на комбито ще бъде заимствана от седана Giulia. Това означава, че клиентите ще могат да избират между два дизелови двигателя (150 и 180 к.с.) и един бензинов агрегат (220 к.с.). 

Междувременно Alfa Romeo не се е отказала от идеята да разработи серийна версия на спортния автомобил Alfieri. Продажбите на модела в Европа трябва да започнат през 2020-2021 г. Alfieri ще бъде построен върху платформа, която е в основата на Maserati Ghibli и Quattroporte.

Стандартната версия на колата ще бъде оборудвана с 3,0-литров V6 двигател с турбокомпресор. Мощността на мотора ще бъде над 500 конски сили. Освен това новият модел ще получи електрическа модификация, като се очаква той да се конкурира с колита на Tesla.