Поделението за премиум автомобили DS на френската компания Ситроен разсекрети своя нов флагман кросоувър, наречен DS 7 Crossback. Публичната премиера на автомобила ще се състои на автомобилното изложение в Женева на 7 март тази година. Серийното производство на модела ще се извършва в заводите на марката във Франция и Китай.

Основният конкурент на автомобила ще бъде Audi Q5. 

Дизайнът на новия модел напомня концепта Wild Rubis, който беше представен през 2013 година. Автомобилът е построен върху платформата Emp2. Дължината на кросоувъра е 4,57 м, а широчината - 1,89 метра. Багажното отделение побира 628 литра. В салона са поставени два дисплея със 7 и 12 инча. Чрез единия от екраните се осъществява управление на мултимедийните средства, а другият играе ролята на цифрово арматурно табло. В центъра на панела е инсталиран B.R.M R180 часовник, който се обръща и се отваря, когато двигателят е запален.

Снимка 281194

Източник: autonews.ru

DS 7 Crossback е оборудван с хибридна задвижваща система. Тя включва бензинов двигател с мощност 200 к.с., два електромотора и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Сумарната мощност на автомобила е 300 конски сили. Кросоувърът има 3 режима на управление: 100% само на ток, хибриден и комбиниран. Технологията позволява зареждане на батерията при намаляване на скоростта (при спиране на двигателя) или по време на обичайно спиране. 

Само в електрически режим автомобилът може да измине 60 км. В стандартни условия батерията се зарежда за 4 часа и 30 минути. За бързо зареждане са необходими 2 часа и 30 минути. 

Гамата от двигатели на модела включва още няколко турбо бензинови и дизелови агрегати, като мощността достига до 225 к.с. Дизелите предлагат до 180 конски силис.

Снимка 281193

Източник: autonews.ru

Собствениците на автомобила разполагат с адаптивен круиз контрол, система за поддържане лентата на движение, както и функция за самостоятелно паркиране без помощта на водача. Освен това кросоувърът е оборудван със система DS NIGHT VISION за безопасно шофиране през нощта. Инфрачервена камера, монтирана в радиаторната решетка, разпознава пешеходци и животни на пътя на разстояние до 100 метра. На цифровото табло шофьорът вижда всичко, което се намира около автомобила.

Колата е в състояние да следи и състоянието на водача с помощта на функцията Driver Attention Monitoring. С помощта на инфрачервена камера, монтирана на волана, системата следи: очите, лицето и движенията на главата за откриване на отвличане на вниманието. При установяване на умора се подава звуков сигнал.