Луксозният бранд Porsche е готов да щурмува пазара на електрически автомобили, като планира да пусне своя лъскав модел Mission E до 2020 година.

Германският производител ще продава различни варианти на биоколите си в зависимост от тяхната мощност, съобщават от Autocar в свой доклад.

По думите на председателя на Porsche Оливър Блюме софтуерът на возилото ще може да се обновява чрез използването на безжична връзка. От компанията представиха концепцията за Mission E на изложението International Motor Show във Франкфурт през миналия септември.

Все още не е ясно какви точно високотехнологични функции ще има модела. От Business Insider обаче публикуват списък с най-любопитните характеристики, които можем да очакваме от автомобила.

Според тях електричеката кола ще има два мотора и капацитет от 600 конски сили. Тя ще бъде задвижвана изцяло от енергията, осигурявана от литиевойонни батерии.

Mission E ще използва иновативна технология за зареждане. Тя ще позволява на шофьора да паркира колата над специално устройство в своя гараж, например, като по този начин батериите ще бъдат презаредени. Освен това зареждането ще може да става с използването на скрит при предния калник.

Само за 15 минути колата може да бъде заредена до 80% и да измине 400 километра. При пълен заряд автомобилът може да измине до почти 500 километра. За сравнение Model S на Tesla изминава на пълен заряд 473 километра.

Концептуалният Mission E може да развива скорост до 240 километра в час, като ускорява от 0 до 100 километра в час за 3,5 секунди. Model S ускорява от 0 до 96 километра в час за 2,5 секунди.