През 2021 г. Skoda ще пусне следващото поколение на своя компактен модел Fabia. През първата година на продажбите автомобилът ще се предлага само с каросерия хечбек, а комбито ще се появи едва през 2023 година.

Шефът на чешката марка Томас Шефер говори за това в интервю за специализираното германскоиздание Auto Motor und Sport.

Skoda започна производството на новия си електромобил (Видео)

Skoda започна производството на новия си електромобил (Видео)

Колата има различни модификации с автономен пробег от 340 до 510 км

Новият Skoda Fabia хечбек ще се продава паралелно с предишното поколение комби, което ще издържи на поточната линия до края на 2022 г., докато не бъде заменено от автомобил от ново поколение в купе с пет врати.

Следващата Skoda Fabia ще бъде изградена на платформата MQB-A0, която вече се използва в новите Volkswagen Polo, Seat Ibiza и Audi A1. Подобно на други нови автомобили от чешката марка, четвъртото поколение на модела Fabia ще бъде по-голямо от предшественика си и ще получи по-просторен интериор.

Моторната гама ще бъде представена от трицилиндрови атмосферни и турбодвигатели, които в зависимост от модификацията ще работят с ръчна скоростна кутия или с роботизирана трансмисия с два съединителя.

Skoda: Историята на компанията от Източна Европа, привлякла най-голямата западна инвестиция

Skoda: Историята на компанията от Източна Европа, привлякла най-голямата западна инвестиция

Тя води началото си повече 125 години назад, а през последните 3 десетилетия е част от групата на VW

Освен това, през следващата година ще премие премиерата на електрическия кросоувър Enyaq GT , който бе забелязан по време на пътни тестове през октомври тази година. Автомобилът ще се предлага с агрегати с мощност от 150 до 310 к.с. от. и батерийни блокове с различен капацитет, които ще ви позволят да изминете от 340 до 500 километра без презареждане.

Томас Шефер каза още, че Skoda ще пусне следващото поколение компактен градски автомобил Citigo до 2023 г., който ще се конкурира с новата Toyota Aygo.

И накрая, шефът на компанията оповести, че Skoda разработва голям кросоувър Kodiaq от второ поколение.

SKODA: 125 години на автомобилния пазар (Видео)

SKODA: 125 години на автомобилния пазар (Видео)

Изцяло електрическия модел ENYAQ iV ще бъде представен на 1 септември