Чешката компания Skoda AUTO обяви, че след направената инвестиция от 32 милиона евро, във фирмения завод на марката в град Млада Болеслав е започнало производството на изцяло новия и изцяло електрически модел ENYAQ iV.

Електрическата Skoda, която е първото пазарно предложение на марката, разработено на специална модулна платформа за електромобили на VW Group- MEB, се произвежда на същата поточна линия, на която и OCTAVIA и KAROQ. Очаква се от монтажния конвейер дневно да слизат до 350 нейни представителя.

Снимка 494537

Източник: Skoda

Skoda ENYAQ iV дебютира с две основни версии на задвижване- със задно и на четирите колела, както и в мощностни версии, покриващи диапазона от 150 до 305 конски сили, информира auto-press.net.

От компанията анонсират, че в зависимост от модификацията, електромобилът е в състояние да предложи автономен пробег от 340 до 510 километра, като колата е оборудвана със система за бързо зареждане.

Skoda показа първия си електрически кросоувър Enyaq (Видео)

Skoda показа първия си електрически кросоувър Enyaq (Видео)

Той е с мощност до 300 к.с. и ще се продава в Европа през следващата година

Базовата версия на модела ENYAQ е ENYAQ 50 iV със задно задвижване, съсмощност от 150 конски сили и автономен пробег от 340 километра. Следващите стъпки в модификационното портфолио са ENYAQ 60 iV, ENYAQ 80 iV и ENYAQ 80x iV, а топ-предпложението е ENYAQ RS iV с 305 конски сили и пробег от 460 километра. Най-голям пробег- 510 километра, обещава ENYAQ 80 iV.