Днес чешкият производител Skoda разпространи първите официални снимки и видео, макар и само частични, на изцяло новия си модел Kodiaq. Той ще отбележи световната си премиера на 1 септември тази година в Берлин. 

Skoda Kodiaq ще се предлага с избор между три бензинови и два дизелови двигателя, адаптивно окачване, както и със специален офроуд режим на работа, който ще бъде на разположение на клиентите избрали 4х4 модификациите на SUV-то.

Най-мощният бензинов мотор в портфолиото на модела ще бъде двулитров TSI с максимална мощност от 180 конски сили. Налични ще бъдат също така избор между шестстепенна механична предавателна кутия и роботизирана DSG трансмисия, както и между версии с предно задвижване и такова на четирите колела

Skoda KODIAQ, която ще бъде пусната в продажба в началото на следващата година, е с дължина от 4.7 метра и ще се предлага и в седемместна конфигурация на интериора.

Вече е ясен и обемът на багажника – 720 литра, като те могат да нараснат до внушителните 2065 при сваляне на задните седалки. Kodiaq ще е сред отличниците по размери на интериора в своя клас, като ще може да превозва предмети с дължина до 2,9 метра, пише auto-press.net.