Редица промени подготвя чешката компания Skoda за обновената версия на най-продавания си модел Octavia. Премиерата на автомобила ще се състои през 2017 година.

Octavia ще получи напълно нов дизайн в предната част, обаче габаритите й ще останат същите. Рестилизираният модел ще притежава LED оптика и радиаторна решетка в стила на Superb.

Освен това промененият автомобил ще бъде оборудван с модернизирана актуализирана информационно-развлекателна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto и нов 9,5-инчов сензорен екран. Заедно с това ще получи и допълнителни системи за сигурност и функция с управление с жестове, пише Auto Motor und Sport.

Габаритите на автомобила няма да се променят до момента, когато към края на десетилетието не се появи новото поколение на Skoda Octavia. Това означава, че основните му предимства като практичност, обемен интериор и огромен за класа багажник ще бъдат запазени. 

Докато компанията майка Volkswagen започна малко принудително да набляга на “позеленяването” на моделите си, предлагайки вече дори и хибридния Golf GTE, то изглежда за Skoda немците не предвиждат засега подобен вариант. Най-вероятно е той да бъде предложен със следващото поколение на Octavia и то директно със версия plug-in. 

Това означава още, че фейслифтът на колата догодина ще се предлага със същия набор от двигатели – от еднолитровия, трицилиндров, бензинов TSI до 2.0 TDI дизел. Естествено ще бъде продължен и вариантът vRS с избор между 2.0 TDI или 230 к.с. 2.0 бензин. Стандартни ще останат механичните предавателни кутии, докато роботизираната със сдвоен съединител DSG ще се предлага като опция.