Акциите на автомобилния производител Tesla скочиха по време на търговията във вторник, сред като експерт от Morgan Stanley повиши прогнозата за цената на компанията в следващите 12 месеца.

Ценните книжа нараснаха с 1,4%, след като Адам Джонас и колегите му заявиха, че очакват акциите да достигнат 379 долара от 317 долара единична цена или иначе казано 11% над стойността им в понеделник, пише CNBC.

Книжата на Tesla бяха под натиск през последните дни заради опасенията, че Tesla все още не разполага с необходимия капацитет за производството на новия Model 3.

Според анализатори фирмата вече е вложила 8 милиарда долара в изграждането на инфраструктура, техни центрове за обслужбане на клиенти, магазини плюс построяването на най-голямата фабрика за производството на литиево-йонни батерии.

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Компанията не успя да спази важно обещание

През миналата седмица Tesla обяви, че не е успяла да произведе планираните 1 500 автомобила от новия Model 3 през третото тримесечие на година. Компанията е успяла да подготви едва 260 - или 83% по-малко от обещаното.

След съобщението, направено късно вечерта в понеделник, акциите на компанията поевтиняха с 1,5%.