Българската компания за товарни дронове Drоnаmісѕ обяви първото си стратегическо производствено партньорство по време на Международното авиошоу във Фарнбъро, великобритания. Dronamics ще си партнира с Quickstep Holdings Limited - първокласен световен производител и най-голямата независима аерокосмическа компания в Австралия, ползваща се с доверието на водещите световни аерокосмически групи.

Партньорството ще помогне за ускоряване на производството на товарните дронове на българския производител. Първите бройки след сделката трябва да са готови през 2023 година, а дългосрочният план на двете компании е насочен към увеличаване на производството на стотици товарни дронове Black Swan годишно през следващите четири години.

Българската компания за безпилотни самолети Dronamics получи разрешително за полети в ЕС

Българският Black Swan полита в небето над Европа

Първите търговски полети се планират за по-късно тази година

Сделката идва в ключов момент, тъй като Dronamics наскоро стана първата компания за товарни дронове, която получи европейски лиценз за дронове и се подготвя да започне търговска дейност в Европа преди края на тази година, след което ще навлезе в Австралия от 2023 година.

Новото производство ще се извършва в австралийските съоръжения на Quickstep - световно признати с иновативния си инженеринг и първокласни производствени възможности и ползващи се с доверието на най-напредналите играчи в аерокосмическата индустрия.

"Първото стратегическо производствено партньорство е ключов момент в нашата мисия да осигурим доставка за всеки и навсякъде. Като новатор, който предизвиква статуквото в товарната мобилност, ние сме развълнувани да имаме подкрепата на опитен партньор като Quickstep, който да ни помогне да реализираме пълния си потенциал", заяви Константин Рангелов - съосновател и главен технологичен директор на Dronamics.

"Quickstep споделя страстта на Dronamics към иновациите и за нас това е едно вълнуващо партньорство. Радваме се, че ще пренесем техния дрон Black Swan от прототип до производство", коментира Марк Бърджис - главен изпълнителен директор на Quickstep.

Новото партньорство може буквално да революционизира сектора за доставка на товари, като сделката е и страхотна възможност за напредък както в европейския, така и в австралийския аерокосмически сектор.

Dronamics представи първия сериен самолет Black Swan

Dronamics представи първия сериен самолет Black Swan

Днес бе и първият ден на търговия с акциите на "Дронамикс Кепитъл" на Българската фондова борса