Германската компания "Керхер", лидер в почистващата индустрия, откри модерен шоурум в Бургас. На новата локация ще заработи и "Компетенс център", в който ще се правят продуктови обучения и демонстрации както на служителите на фирмата, така и на клиентите, които купуват специализирана техника, уточняват от компанията.

Бизнесът на компанията е диверсифициран в няколко направления: продукти "дом и градина", професионална техника в различни бизнес направления и приложения, комунални и индустриални машини, както и богата гама от решения за почистване на фотоволтаични соларни системи, автоматизирани решения за измиване на автомобили и автомивки на самообслужване и др. Производствените бази на компанията са разположени в цял свят, като локалните пазари често се обезпечават от локални производства.

"Увеличаването на бизнес потенциала в Бургас и региона бе ключова цел за компанията и вярвам, че на новата локация екипът ще може да подкрепи развитието на пазара и да отговори на очакванията на клиентите", каза при откриването Мартин Василев, управляващ директор на "Керхе"р в България.

"Керхер" в България към момента има собствени центрове в: София (централен офис и магазин в търговски център), Пловдив, Бургас и Русе. Компанията има и 4 партньорски центъра в страната и мрежа от дилъри, с които покрива територията на цялата страна. Бизнес операциите на "Керхер" се извършват през собствени центрове, дилърска мрежа, ритейл, директни продажби и онлайн собствен магазин.

"Керхер" България е лидер на пазара в страната в категория: "водоструйки", "сухо-мокро смукачки" и "парочистачки". Към момента компанията има 67 служители и очакван оборот от 18 милиона евро. В световен мащаб "Керхер" акумулира оборот от 3,09 млрд. евро, оперира в 78 държави със 150 компании и има 14 400 служители.

Германската "Керхер" планира да изгради 4 нови центъра за обслужване на клиенти в България

Германската "Керхер" планира да изгради 4 нови центъра за обслужване на клиенти в България

Компанията очаква да достигне 20% приходи от онлайн търговия