Румънската търговско-промишлена палата и един от най-големите инвеститори в недвижимите имоти в Румъния Юлиан Даскалу ще превърнат изложбения център Romexpo в Букурещ в най-големия проект в недвижимите имоти в страната. Планираната инвестиция е 2,87 милиарда евро, което го прави един от най-значимите европейски проекти за градско строителство, пише Romania Insider.

Проектът ще включва музеи и мултифункционална зала за събития, нов парк и зелени градски връзки, най-големият бизнес район, над 30 000 нови работни места, 12 000 паркоместа, търговски център и т.н.

Постоянните ни усилия са насочени към консолидиране и разширяване на дейността на Romexpo. Проект с такова значение изисква сътрудничеството и участието на публичната и частната среда, както и подкрепата на властите и общността", заяви Михай Дарабан, президент на Търговско-промишлената румънска камара.

Инвестицията в размер на 2,87 милиарда евро ще бъде извършена на няколко етапа. "Предложеният проект представлява материализиране на нова визия за развитие за цялата страна, която би ни представила в чужбина и ще ни доближи до Европа. Това е подход, който надхвърля всичко, което сме постигнали досега по отношение на градското строителство, и сигурни сме, че ще се превърне в международен еталон", каза Юлиан Даскалу.

Цените на жилищата в Букурещ отбелязаха скок до близо 1400 евро кв.м., след спада през март

Цените на жилищата в Букурещ отбелязаха скок до близо 1400 евро кв.м., след спада през март

И старото, и новото строителство увеличава цената си

Даскалу, често наричан от румънските медии "крал на мола", е разработил най-значимите проекти в недвижимите имоти в Румъния.

Румънската търговско-промишлена палата (CCIR) е собственик на изложбения център Romexpo.Той ще се отвори врати за гражданите, предлагайки редица атракции: централен парк, градини, алеи и площади. Новият парк, който ще заема 30% от площта на проекта, ще има пряка връзка с King Michael Park.

След като бъде завършен проектът ще разполага с най-големия паркинг в Румъния, с над 12 000 подземни и надземни места за паркиране. Офисният сегмент има за цел да обедини водещите мултинационални компании в ИТ сектора и други, с около 30 000 служители.

Ще има музей на паричната история - национална инициатива и най-големият воден парк в страната. Ще бъде изграден и 5-звезден хотел.