Известно е, че приходите на световните автомобилни производители се измерват в милиардни суми.. Анализаторите съставиха рейтинг на компаниите с най-висок доход за единица време - за всяка една секунда на годината.

Uswitch е застрахователна компания, която направи тези изчисления. Компанията разкри кои големи производители в автомобилната индустрия печелят повече от другите за една секунда.

Toyota, най-големият производител на автомобили в Япония и вторият по големина автомобилен производител в света, е лидер по отношение на приходите в секунда. Японският автомобилен гигант прави 8731 долара всяка секунда, като се нарежда на първо място в списъка на най-печелившите производители на автомобили.

Приходите на Toyota на минута, почасово и годишно са съответно 523 889 долара, 31,4 милиона долара и 275 милиарда долара.

Най-близката компания до Toyota в това отношение е Volkswagen. Немският автомобилен концерна прави 8073 долара всяка секунда. И Toyota, и Volkswagen AG изпреварват Daimler AG, компанията майка на Mercedes-Benz е на трето място в то-и рейтинг, като изкарва 5589 долара за всяка една секунда.

В Топ10 на тази класация експертите поставиха компании като Honda, Mitsubishi, Ford, General Motors, BMW и Stellanti, които съответно се нареждат от четвърто до девето място .

Затваря списъка на 10-те най-печеливши автомобилни производители Nissan, с годишни продажби от 91 милиарда долара. По този начин японската марка получава 2882 долара всяка секунда

Данните за доходите им не са тайна, тъй като почти всички автомобилни производители обявяват своите продажби и данни за приходите поне веднъж на тримесечие, ако не и ежемесечно. Интересното в този рейтинг е, че годишните и тримесечните приходи на автомобилните производители се разбиват на секунди.

Анализаторите също така отбелязват, че 2020 г. е ненормална година за автомобилната индустрия в много отношения. Затова те изчислиха рентабилността на автомобилните производители за периода от 2016 до 2020 г., като средно Volkswagen беше най-печелившата компания с резултат от 192,6 милиарда паунда годишно. Следват Toyota и Daimler.

Миналия декември подобно проучване на други анализатори постави Toyota на първо място по брой автомобили, произведени за минута: средно японците сглобяват 19,9 коли във всяка минута. Концернът се превърна в лидер по обем на всекиминутните приходи. През декември сумата беше 533 хиляди долара, което като цяло е сравнимо с текущите оценки.