„Лукойл България” иска да бъдат обявени имената на фирмите, от които варненският бизнесмен Веселин Марешки купува горивата за бензиностанциите си. Това се казва в прессъобщение на рафинерията, изпратено до медиите днес.

От българското дружество на руската компания да бъде проверено твърдението, че обектите на Марешки ползват гориво, „купено от „Лукойл” през двама-трима посредници”. „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД  настоява за яснота по въпроса, кои са тези посредници и какви количества е закупил от тях”, се казва в съобщението.

Марешки сваля още цената на дизела до 1.49 лева за литър

Марешки сваля още цената на дизела до 1.49 лева за литър

Следващата бензиностанция на бизнесмена ще бъде изградена отново във Варна

В края на миналата година Веселин Марешки чрез своята компания „ВМ петролиум” откри бензиностанция във Варна с много по-ниски цени от тези на пазара към него момент. По-късно бизнесменът заговори за отваряне на обекти и в други български градове.

Това принуди конкурентните вериги около неговите обекти да свалят също драстично цените. В публичното пространство обаче остана въпроса откъде зарежда толкова евтини горива „ВМ петролиум”.

„При настоящите цени на едро на бензин и дизел, твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият истинския произход на горивата си. Другият логичен вариант е те да продават на загуба, което също е забранено от закона”, коментират още от „Лукойл”.