Веригата бензиностанции "ВМ Петролеум" на политика Веселин Марешки ще разшири присъствието си в София с още един обект. След като в началото на 2017 г. веригата откри обект в столичния квартал "Люлин", сега се очаква отварянето на бензиностанция в източната част на столицата.

На финала са преговорите за закупуване на парцел от над 6 декара, което ще направи новия обект с почти същия капацитет като този в "Люлин" - 51 колонки. Очаква се изграждането и лицензирането на съоръжението да отнеме около 12 месеца, съобщиха от компанията.

С това обектите на "ВМ Петролеум" в страната ще станат 18.

В средата на миналата година веригата бе глобена със 175 хил. лв., след като Комисията за защита на конкуренцията установи, че редица бензиностанции са продавали горива под себестойност, извършвайки ценови дъмпинг.

"Комисията установи, че "Трейднет Варна" ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти", гласеше съобщението.

КЗК глоби бензиностанциите на Марешки заради дъмпинг

КЗК глоби бензиностанциите на Марешки заради дъмпинг

"Трейднет Варна" ще трябва да плати 175 хил. лв.